Knupp Jewellery

Mijn verhaal

Mijn verhaal

Herinneringssieraden van Knupp zijn een dierbaar cadeau met een link naar jouw verleden. Mijn verhaal achter Knupp Jewellery is dat het voor mij het allermooiste is om sieraden te maken voor iedereen die een knooppunt in zijn of haar leven wil markeren.

Met het opzetten van een eigen sieradenlijn rondom het thema ‘knoop’ ga ik, mijn kennis, oog voor vormgeving, en nieuwsgierige karakter inzetten inzetten om iets van mezelf in de markt te zetten waarmee ik de emotie van de ander kan vertalen in een sieraad.

Daarbij maak ik gebruik van nieuwe en ambachtelijke technieken met oog voor mens en natuur.

Mijn naam is Nienke de Weerd. Omdat ik na mijn middelbare schooltijd niet wist wat ik wilde of, eerlijk gezegd op een knooppunt stond waarop ik niet durfde te kiezen voor mijn passie dacht ik een verstandige beslissing te nemen en ben ik een administratieve opleiding gaan volgen. Het was al snel duidelijk dat ik daar niet op mijn plek zat en heb ik de knoop doorgehakt: dat jaar ben ik gestart met de opleiding tot goudsmid aan de Vakschool in Schoonhoven. Naast deze opleiding, waarin vormgeving en techniek samenkomen, heb ik me later ook geschoold in de marketing en communicatie.

 

 

Blijdschap
Trots
Verdriet
Angst

Herinneringen omgeven door liefde

Welkom bij

Knupp jewellery

 

Knupp heeft een unieke collectie hoogwaardige zilveren sieraden rondom het thema ‘knoop’. De knopen staan symbool voor een dierbare herinnering aan een ‘knooppunt’ in je leven. 

Bijzondere gebeurtenissen die vaak samengaan met momenten van veel emotie zoals bij een geboorte, overlijden, trouwen, behalen van je diploma of overwinnen van je ziekte. Blijdschap, trots, verdriet, angst, allen omgeven door liefde. De liefde voor jezelf en voor elkaar. Een knoop is mijn vertaling van deze liefde.

Niet te strak want dan gaat hij knellen maar met ruimte om los te laten, voor ontwikkeling en reflectie, het maken van nieuwe herinneringen. Een knoop verbindt ons met ons verleden, stopt niet maar loopt door naar wat komen gaat.