Een laagje rhodium op de massief zilveren herinneringsknopen van Knupp geeft de gedenksieraden een mooie witte glans. Bovendien zorgt het ervoor dat de hanger die symbool staat voor jouw dierbare herinnering minder snel wordt aangetast door oxides. Het is een dierbaar cadeau dat garant staat voor jaren lang draagplezier.

Zilver oxideerd

Gerhodineerd zilver is sterker, wordt minder snel dof, blijft langer glanzen en behoudt zo zijn elegante uitstraling. Dat is de reden waarom er op de zilveren herinneringssieraden van Knupp een rhodium laagje zit.

Zilver wordt gerhodineerd om oxidatie te voorkomen. Oxidatie is een natuurlijk proces waardoor er een zwart laagje op het zilver ontstaat. Het zilver gaat ‘roesten’ doordat het in contact komt met bijvoorbeeld parfum, bodylotion, make-up of simpelweg de buitenlucht. Ook sommige medicijnen of de hormonen in je lijf veroorzaken oxidatie op zilveren sieraden. Oxidatie is niet schadelijk, maar het is gewoon niet mooi.

Zo blijft jouw gerhodineerde zilveren sieraad van Knupp mooi

Om het rhodium op je knoop zo lang mogelijk goed te houden, raad ik je aan jouw knoop goed schoon te houden. Dat kan door deze af en toe in heet water te leggen. Je hoeft geen schoonmaakmiddel toe te voegen. Met een zachte doek poets je jouw Knupp weer glanzend. Laat je het water opdrogen dan kunnen er, door de kalk in het water, kringen ontstaan. Is door het intensief dragen het rhodium van je knoop gesleten dan kun je er natuurlijk voor kiezen deze weer opnieuw te laten rhodineren.

Rodium is duur

Het metaal rhodium behoord tot een van de duurste edelmetalen. Het wordt oa. in de auto-industrie gebruikt om uitstootgassen te filteren. In maart 2021 was rhodium vijftien keer meer in trek dan goud, en bijna tien keer duurder dan palladium. (bron: Le Monde) Toch is vanwege de bijzondere eigenschappen mijn voornemen om de herinneringssieraden van Knupp te blijven voorzien van een rhodiumlaag.